Mijn favorieten

Energielabel verplicht

 • Energielabel verplicht vanaf 2015
  Het definitief energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij verkoop of verhuur van woningen. Woningeigenaren zonder energielabel ontvangen begin 2015 een brief met hun voorlopige energielabel. Het label is gebaseerd op al bekende gegevens zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar.  Zodra de woning verkocht/verhuurd wordt moet het voorlopige label omgezet zijn in een definitief label. 

  Wat is een energielabel?
  Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een pand is. Het geeft informatie over:

  - Isolatie van het dak, gevel, muren, ramen en vloeren
  - Het energieverbruik van bijvoorbeeld uw centrale verwarming (cv) en ventilatiesysteem
  - Hoe u het pand (nog) energiezuiniger kan maken

  Voordelen van een energielabel
  Dankzij het label wordt er duidelijk aangegeven wat het energieverbruik van uw woning is. Het energielabel kan dus gunstig zijn voor de uiteindelijke verkoopprijs. Een groen energielabel (A, B of C) kan de verkoop van de woning dus versnellen. 

  Zo registreert u zich
  Het voorlopige label, wat u automatisch krijgt opgestuurd, is eenvoudig online om te zetten naar een definitief label. Dit doet u via een webapplicatie van de Rijksoverheid. U ontvangt hierover in januari 2015 een brief van de Rijksoverheid waarin staat via welke website u het energielabel kunt registreren. 
  Een erkende deskundige controleert op afstand of de ingevulde gegevens juist zijn. Hij kan eventueel met u overleggen over de gegevens. De overheid geeft het definitief energielabel af nadat de deskundige de woninggegevens en het bewijs heeft goedgekeurd.

  Boete bij ontbreken
  Mocht er geen energielabel aanwezig zijn bij de verkoop/verhuur van de woning, riskeert u een boete die kan oplopen tot €400,-.

  Bekijk het nu 
  Wilt u nu al bekijken wat uw energielabel is? Klik dan hier.
  Bron: www.rijksoverheid.nl 
   
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring