Ventilatie

METEN = WETEN

Een veilige ruimte kan je maken (via filtering van de lucht, toevoer van frisse lucht en de juiste luchtvochtigheid). Daar wordt nog veel te weinig mee gedaan in Nederland.

Groeneveld Makelaars, de makelaar van Gorinchem en omstreken kan u adviseren op het gebied van ventileren.

Ventilatie is belangrijk om verspreiding van COVID-19 te voorkomen in afgesloten ruimtes. Hoe is het gesteld met de ventilatie in uw woning? En hoe meet je dat? Met een meter in huis die aangeeft welke waarde de CO2 en de luchtvochtigheid heeft, weet u of u moet ventileren of misschien zelfs even ergens anders naartoe moet gaan. Bij bezichtigingen of waardebepalingen geven wij u ook een overzicht van waarden en het daarbij behorend advies van ventilatie.

Groeneveld Makelaars kan uw adviseren in luchtreinigers en co2 meters. Ventilatie is belangrijk bij de bestrijding van Covid.

  • Bij een voldoende mate van luchtvochtigheid blijft het virus maar kort zweven. (Bij een kamertemperatuur van 21 graden is dat een relatieve luchtvochtigheid van 40 tot 60%). Naarmate de temperatuur hoger is, kan de relatieve luchtvochtigheid wat omlaag en andersom. In de zomertijd is – behoudens als men Airco gebruikt – die luchtvochtigheid zonder hulpmiddelen veel gemakkelijker te bereiken dan in de wintertijd.  Zorg voor de juiste luchtvochtigheid
  • Gebruik luchtreinigingsapparatuur die het virus voor het overgrote deel uit de lucht haalt. Daarvoor zijn verschillende soorten systemen op de markt, die een groot deel van het virus uit de lucht filtert. Die gebruiken UV-licht en/of HEPA filters en/of ionisatoren.
  • Zorg voor een ruime toevoer van frisse lucht van buiten, die verdunt de lucht van binnen, met daarin de uitgeademde lucht van de aanwezigen.  Daardoor ademen de aanwezigen minder lucht in, die door anderen is uitgeademd. Dat kan door in een ruimte twee of meer ramen/deuren tegen elkaar open te zetten. (Waardoor het gaat “tochten”).  Juist in woningen die tegen de overlast van geluid of het verlies aan warmte sterker geïsoleerd zijn dan vroeger, moet men meer zijn best doen om die vervanging van de binnenlucht tot stand te brengen. (Voor openbare ruimtes geldt de aanwijzing dat er zoveel frisse lucht moet binnenkomen dat de bestaande luchtvooraad negen keer in een uur wordt ververst).

GORINCHEM

16-08-2021. De ANWB verkiezing rond de Allermooiste vestingstad van Nederland is beslecht: Gorinchem mag zich de allermooiste vestingstad van Nederland noemen !!

Wil je in deze prachtige regio gaan wonen en zoek je een leuke woning, Groeneveld Makelaars kan als oudste makelaar in Gorinchem misschien iets voor je betekenen.

  • Authenticiteit: gelegen op het kruispunt van Linge en de Merwede voel je de urgentie van een vestingstad op deze plek. Aanvankelijk was dit een machtsbasis van de heren van Arkel, die de dienst uitmaakten in grote delen van het rivierengebied. Schitterend bewaard gebleven en onderhouden zijn de wallen en vele verdedigingswerken: kruitmagazijnen, het tolhuis, bolwerken, de Dalempoort, de Lingewacht, grachten, de haven, kruitmagazijnen, ‘sucht’ riolen, ravelijnen, de kazemat, twee molens, de schotbalkenloods, de Caponnière, het Arsenaal… De historie is echt onderdeel van het nu. Nieuwbouw langs de wal is mooi ingebed in de historische bebouwing en de binnenstad grossiert in de historische gebouwen (meer dan 400 rijks- en gemeentelijke monumenten!).
  • Ruimtelijke samenhang: Gorinchem vormt samen met Zaltbommel en Woudrichem de vestingdriehoek, een van de mooiste onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met een pontje vaar je zo naar Woudrichem en Slot Loevestein (Maar ook naar Fort Vuren en Zaltbommel) en krijg je dus zomaar nog een vestingstadje cadeau.
  • Levendigheid: in Gorinchem wordt gewoond, geleerd, gewerkt en gerecreëerd. Er zijn scholen, winkels, theaters, restaurants, kroegen en terrassen. Een historische stad met moderne vibe.
  • Recreatief karakter: varen, suppen, kanovaren, fietsen, wandelen, een terrasje pakken, restaurant of theater bezoeken. Het kan hier allemaal.