METEN = WETEN

10 januari 2022
Ventilatie

Een veilige ruimte kan je maken (via filtering van de lucht, toevoer van frisse lucht en de juiste luchtvochtigheid). Daar wordt nog veel te weinig mee gedaan in Nederland.

Wij  kunnen je adviseren op het gebied van ventileren. Met een meter in huis die aangeeft welke waarde de CO2 en de luchtvochtigheid heeft, weet u of u moet ventileren of misschien zelfs even ergens anders naartoe moet gaan. Bij bezichtigingen of waardebepalingen geven wij u ook een overzicht van waarden en het daarbij behorend advies van ventilatie. Wij gebruiken een goed C02 meter en kunnen je adviseren over luchtbehandelimngssytemen.

De vijf basistips

 1. Zet gevelroosters en klepramen open.
 2. Zijn er geen roosters of klepramen, zet ramen dan op een kier.
 3. Is er een mechanische ventilatie, zorg dan voor een goede afstelling en voor goed onderhoud.
 4. Zet niet te veel mensen in de ruimte.
 5. Gebruik een eventuele CO2 -meter goed

Maak een ventilatiekaart

Deze handreiking bevat uitsluitend tips en het zijn geen verplichtingen. Goed onderhoud, bijv. ook van een ventilatiesysteem, is uiteraard wel verplicht.
Online tool. Er is online een tool beschikbaar ( https://bit.ly/2YPDH8H ) waarmee u een ventilatiekaart kunt maken. Hiervoor moet u zeven vragen beantwoorden.

Waarom deze handreiking? Met het oog op mogelijke nieuwe coronabesmettingen (of vergelijkbare pandemieën) weten we al dat ventileren heel belangrijk is, vooral in ruimtes waar zich meerdere mensen bevinden. Een andere reden om nu deze handreiking te publiceren, is de trend om gebouwen steeds beter te isoleren om energie te besparen. In zulke goed geïsoleerde gebouwen moet er ook goed geventileerd worden. De handreiking is gemaakt door TNO met advies van allerlei deskundige instanties, zoals universiteiten, enz.

  Categorieën: Geen categorie

  Laatste items

  • METEN = WETEN

   Een veilige ruimte kan je maken (via filtering van de lucht, toevoer van frisse lucht en de juiste luchtvochtigheid). Daar wordt nog veel te weinig mee gedaan in Nederland. Wij  kunnen je adviseren op het gebied van ventileren. Met een meter in huis die aangeeft welke waarde de CO2 en de luchtvochtigheid heeft, weet u of…

   Lees verder »

  • GORINCHEM

   De ANWB verkiezing rond de Allermooiste vestingstad van Nederland is beslecht: Gorinchem mag zich de allermooiste vestingstad van Nederland noemen !! Wil je in deze prachtige regio gaan wonen en zoek je een leuke woning, Groeneveld Makelaars kan als oudste makelaar in Gorinchem misschien iets voor je betekenen. Authenticiteit: gelegen op het kruispunt van Linge…

   Lees verder »