GORINCHEM

16 augustus 2021

De ANWB verkiezing rond de Allermooiste vestingstad van Nederland is beslecht: Gorinchem mag zich de allermooiste vestingstad van Nederland noemen !!

Wil je in deze prachtige regio gaan wonen en zoek je een leuke woning, Groeneveld Makelaars kan als oudste makelaar in Gorinchem misschien iets voor je betekenen.

 • Authenticiteit: gelegen op het kruispunt van Linge en de Merwede voel je de urgentie van een vestingstad op deze plek. Aanvankelijk was dit een machtsbasis van de heren van Arkel, die de dienst uitmaakten in grote delen van het rivierengebied. Schitterend bewaard gebleven en onderhouden zijn de wallen en vele verdedigingswerken: kruitmagazijnen, het tolhuis, bolwerken, de Dalempoort, de Lingewacht, grachten, de haven, kruitmagazijnen, ‘sucht’ riolen, ravelijnen, de kazemat, twee molens, de schotbalkenloods, de Caponnière, het Arsenaal… De historie is echt onderdeel van het nu. Nieuwbouw langs de wal is mooi ingebed in de historische bebouwing en de binnenstad grossiert in de historische gebouwen (meer dan 400 rijks- en gemeentelijke monumenten!).
 • Ruimtelijke samenhang: Gorinchem vormt samen met Zaltbommel en Woudrichem de vestingdriehoek, een van de mooiste onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met een pontje vaar je zo naar Woudrichem en Slot Loevestein (Maar ook naar Fort Vuren en Zaltbommel) en krijg je dus zomaar nog een vestingstadje cadeau.
 • Levendigheid: in Gorinchem wordt gewoond, geleerd, gewerkt en gerecreëerd. Er zijn scholen, winkels, theaters, restaurants, kroegen en terrassen. Een historische stad met moderne vibe.
 • Recreatief karakter: varen, suppen, kanovaren, fietsen, wandelen, een terrasje pakken, restaurant of theater bezoeken. Het kan hier allemaal.

Categorieën: Geen categorie

Laatste items

 • METEN = WETEN

  Een veilige ruimte kan je maken (via filtering van de lucht, toevoer van frisse lucht en de juiste luchtvochtigheid). Daar wordt nog veel te weinig mee gedaan in Nederland. Wij  kunnen je adviseren op het gebied van ventileren. Met een meter in huis die aangeeft welke waarde de CO2 en de luchtvochtigheid heeft, weet u of…

  Lees verder »

 • GORINCHEM

  De ANWB verkiezing rond de Allermooiste vestingstad van Nederland is beslecht: Gorinchem mag zich de allermooiste vestingstad van Nederland noemen !! Wil je in deze prachtige regio gaan wonen en zoek je een leuke woning, Groeneveld Makelaars kan als oudste makelaar in Gorinchem misschien iets voor je betekenen. Authenticiteit: gelegen op het kruispunt van Linge…

  Lees verder »